Home » Artiklar » Stopp i avlopp är ganska vanligt

Stopp i avlopp är ganska vanligt

  • av

Det är inte ovanligt med stopp i avlopp och problemet kan uppstå av flera olika anledningar. Det kan behövas professionell hjälp för att lösa upp stoppet.

Du kanske har varit med om att vattnet i diskhon eller tvättstället inte rinner undan som det ska. Det kan gå väldigt sakta eller höras ett bubblande ljud. Då är det på väg att bli stopp i avloppet, vilket inte bådar gott. Om du inte gör någonting åt problemet kommer det förmodligen att bli helt stopp en dag.

Varför blir det stopp i ett avlopp? Orsakerna till det är många och problemen uppstår relativt ofta i kök och badrum. Hår, hudrester, feta tvålar och annat kan täppa till rören i badrummet. I köket är det bland annat matolja, hushållspapper, stekfett, kaffesump och matrester som bidrar till att köksvasken korkar igen.

Hur löser man stopp i avlopp?

Det bästa är om du undviker att täppa till rören så gott du kan. Tänk på att inte spola ner olja, stekfett och annat flott i diskhon. Torka istället upp det med hushållspapper och kasta allt i soporna. I badrummet kan du se till att inte smink, hår och fett åker ner i tvättstället och lagras i vattenlåset.

Om du trots allt får stopp i ditt avlopp någonstans i din bostad kan du behöver hjälp om du inte kan lösa problemet på egen hand. Då kan du kontakta en firma som är experter på stopp i avlopp. De tar hjälp av miljövänliga spolbilar för att lösa dina avloppsproblem.

Läs mer om hur man löser stopp i avlopp på https://www.stoppiavlopp.nu/.