Home » Artiklar » Kan jag få hjälp med fönsterputs i Stockholm?

Kan jag få hjälp med fönsterputs i Stockholm?

  • av

Att putsa fönster är en svår konst – det vet alla som någon gång har provat. Saker som solljus, regn och i vissa fall även snö spelar in då det färdiga resultatet ska summeras. Ett resultat som tyvärr, i de allra flesta fall, blir otillfredsställande och innebär att ens fönster täcks av långa vita streck som tydligt visar vart man gjort fel. Det finns dock hjälp att få då det handlar om fönsterputs och detta är någonting som fler borde överväga – jobbet blir utfört på ett perfekt sätt och man slipper oroa sig för att betala alltför mycket för det heller.

Numera får du nämligen använda rut-avdraget för fönsterputs då detta räknas som en hushållsnära tjänst som alltså kan ge dig en del av summan tillbaka. Det kan alltså vara så att en lägenhet i Stockholm kan få rena rutor utan att det behöver kosta multum för innehavaren av den, detta tack vare rut-avdraget. Dessutom ska man inte underskatta riskerna med fönsterputs heller – särskilt då i Stockholm där ju husen är betydligt högre än i övriga Sverige – att putsa fönster kan där vara förenat med ren livsfara. Vi tar ett exempel där vi har en lägenhet på nionde våningen i centrala Stockholm där fönstren är väldigt gamla och därför inte går att vrida – där kan alltså ett fall eller ett snedsteg innebära att fönsterputs i slutändan kostat ett liv eller invalidiserat människan som utfört arbetet.

I sådana fall är det alltså definitivt ett bättre alternativ att leja ut sin fönsterputs till ett företag som vet exakt vad de sysslar med. I Stockholm finns det dessutom många alternativ just då det handlar om fönsterputs – det är nämligen fler och fler företag som blivit verksamma inom detta område tack vare rut-avdraget. På det sättet kan man som privatperson ställa dessa firmor lite mot varandra då man förhandlar om priset, att ta in olika offerter och liksom utnyttja den rådande konkurrenssituationen inom fönsterputs som råder i Stockholm. På så sätt garanteras man som kund att kunna hitta ett pris som matchar sin egen budget – det är det som är det fina med konkurrens, oavsett som det nu handlar om fönsterputs i Stockholm eller dränering av en fastighet i Gällivare.

Hur lång tid tar fönsterputs i Stockholm?

Det här med tid för sin fönsterputs varierar och beror helt på hur stor fastighet du har, hur många fönster som behöver putsas samt hur dessa fönster ser ut. Äldre fönster tar generellt lite längre tid än nya och därför får man också räkna att den person man valt att anlita för sin fönsterputs också tar lite längre tid på sig.

Det kan alltså skilja ganska mycket i tid mellan ett område i Gamla Stan mot ett nybyggt område i centrala Stockholm – detta trots att lägenheterna är lika stora och har lika antal fönster. Nyare fönster är helt enkelt lättare att pusta än äldre varianter. En person som är verksam inom fönsterputs kan alltså föredra fler, men nyare, fönster än vice versa och detta oavsett om personen jobbar i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Mer info kring fönsterputs kan du hitta här: fönsterputsstockholm.net