OPROFESSIONELL.SE

Professionella städtips

Att städa är för många mer av ett tvång än någonting som sker av lust och av fri vilja. Det är jobbigt att städa och det tar lång tid. Men, det blir också ett väldigt bra resultat där man dessutom hela tiden ser en förbättring.

Resan fram till målet kan definitivt vara en njutning – och vi ska visa hur du ska agera för att din städning ska bli både enklare och roligare. Vi ska ge professionella tips, presentera gamla husmorsknep och ge allmänna råd om allt som rör städning. Välkommen!

Till bloggen

Städtips

Vi skriver om

Flyttstädning

Läs mer

Hemstädning

Läs mer

Städfirmor

Läs mer

Professionell

Flyttstädning

En flytt i sig är jobbig, men för många så är det jobbigaste det som avslutar projektet: en flyttstädning. I samband med en flytt så är en flyttstädning obligatorisk att genomföra och det är även en städning som kräver det lilla extra.

Allt ska städas, vilket inkluderar vitvaror, ugn och spis, kakel och klinkers, avlopp, fönster, golv och tak, övriga ytskikt och toalett – plus mycket mer. Att flyttstädningen dessutom sker i slutet av en flytt då man är fysiskt och mentalt slutkörd gör projektet ännu jobbigare.

Lösningen för många är att anlita en städfirma. Rådet är då att vara ute i god tid och att se till att det finns en god vana av flyttstädning. Tjänsten är inkluderad i Rut-avdraget och det innebär att den heller inte är särskilt kostsam.

Professionell

Städfirma

Att driva en städfirma idag är en stor skillnad mellan hur det var bara för några år sedan. På gott och ont. Att det idag – som en följd av rut-avdraget – finns fler kunder är positivt. Idag är det vanligt att småbarnsfamiljer i medelklassen tar professionell hjälp med hemstädning och det har gjort att det också finns en väldigt stor, potentiell kundkrets att söka sig till.

Nackdelen? Man är långt ifrån ensam. Idag finns det hur många städföretag som helst och det innebär dels att konkurrensen är högre, men även att det blivit problematiskt ur ett kundperspektiv.

Hur väljer man rätt städfirma i Linköping? Rådet är att man tar in flera offerter och att man alltid kontaktar referenser för att säkerställa kvalitet. Att priserna sjunkit är en fördel som konkurrensen fört med sig.

Professionell

Hemstädning

Hemstädning är den tjänst som visat sig vara mest populär av de hushållsnära tjänster inkluderade i Rut-avdraget. Hemstädning ger kunden en flexibel lösning där man själv bestämmer när städningen ska ske, under vilken dag, hur ofta samt i vilken omfattning. Det går att jämföra med en prenumeration.

Att välja hemstädning är att underlätta för sig själv. Vilket också är den stora anledningen till att tjänsten används allra mest av barnfamiljer i större städer. Genom att betala för professionell hemstädning Stockholm så får en sådan familj helt enkelt tid över till allt annat och kan i och med detta lyfta bort det ok som städning annars innebär.

Professionell

Byggstädning

I samband med en renovering så är det ofrånkomligt att det blir väldigt smutsigt och dammigt. För att få rent igen – och från grunden – så kan en professionell byggstädning vara lösningen. En städfirma som erbjuder denna tjänst har ofta den utrustning och den vana som gör att man på ett snabbare sätt kan börja installera sig och använda det område man renoverat.

En byggstädning kan även vara nödvändig att göra i samband med att en byggnation eller en renovering ska besiktigas. Detta för att besiktningsmannen ska kunna granska allt utan en massa distraktioner. Professionell byggstädning i Stockholm ger dig, helt enkelt, en snabbare väg till att njuta av det du byggt.

Professionell

Kontorsstädning

Kontorsstädning är väldigt viktigt och det är också en ren investering att ta som företagare. Varför? Jo, av den enkla anledningen att man får en högre prestation hos personalen genom att erbjuda rena, fräscha lokaler där varje station är städad och organiserad.

Utöver detta så kan man även minska på sjukdagar genom att utöka sin kontorsstädning. Detta genom att bakterier och annat städas bort. En tredje fördel med kontorsstädning handlar om att man som företagare visar upp en bättre fasad mot sina kunder, mot affärspartners och mot eventuella investerare. Det finns, helt enkelt, stora fördelar med bra, regelbunden kontorsstädning i Stockholm.

Kontorsstädning

Hemstädning

Städfirma

Byggstädning